OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD ZVK PROOST LIER - KK MALLE-BEERSE  4-4 pen. 7-6 (1-1)

DATUM 31-01-2017

DOELPUNTEN Aiyoub 1-0, Ait Salah 1-1, Dahmani 1-2, own-goal 1-3, Durakovic 2-3, Atssouli 3-3, Aiyoub 4-3, Dilliën 4-4

VERSLAG Deze wedstrijd is uitgegroeid tot een ware thriller, eerst de wedstrijd zelf, en daarna nog een spannende apotheose met de strafschoppen. Dit was echt propaganda voor het futsal van de beide ploegen, spijtig genoeg was de belangstelling maar matig, dit blijft een werkpuntje voor het bestuur van Lier. De wedstrijd begon met een aanvallend Proost Lier dat reeds in de eerste 5 minuten 2 goede kansen de nek omwrong. Malle stak dan ook zijn neus aan het venster en zo kwam er evenwicht in de wedstrijd. Na 13 minuten kon Aiyoub zelf de tegenaanval opzetten en hij stak de bal netjes naast de doelman 1-0. Een minuut later kon Ait Salah al tegenscoren en 4 minuten later kon Malle zelfs op voorsprong komen door een hoekschop aan de tweede paal binnen te duwen: Dahmani 1-2, dit was ook meteen de ruststand.

Na de rust ging Lier met volle moed op zoek naar de gelijkmaker maar het kreeg een opdoffer van formaat als op een voorzet Durakovic de bal in eigen doel liep. Proost Lier liet zich daardoor niet uit zijn lood slaan en het was diezelfde Durakovic die in dezelfde minuut nog de aansluitingstreffer lukte: 2-3. De wedstrijd ging dan terug op en neer met Lier toch het meest in de aanval. Na een knappe solo trapte Atsoulis de gelijkmaker op de bordjes 3-3 na 31 minuten spelen. Vier minuten voor tijd bracht Aiyoub de thuisploeg terug op voorsprong 4-3. Twee minuten voor tijd stak Dillien het halve veld over met de bal aan de voet, hem werd weinig in de weg gelegd, zijn schot werd nog afgeweerd en na een scrimmage voor doel kon Amajoud de gelijkmaker binnenduwen 4-4. Dezelfde uitslag als in de competitie match, en dat bewijst toch dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

Nu kwam de strafschoppen thriller aan de beurt. Elke ploeg moest 3 strafschoppen trappen om de winnaar aan te duiden, op het einde van de reeks nog geen beslissing want elke strafschop ging binnen. Nu werd er afwisselend getrapt tot er een beslissing viel, Atsoulis schoot Lier op een 7-6 voorsprong. Gianni Tiebosch was toen aan de beurt voor Malle, met knikkende knieen trapte hij de bal en Mageren kwam als winnaar uit dit duel te voorschijn. Einduitslag strafschoppen 7-6